Iubirea dintre om şi câine scrie povestea de succes a concursurilor de sănii trase de câinii zăpezii

Iubirea dintre om şi câine scrie povestea de succes a concursurilor de sănii trase de câinii zăpezii

Pe potecile înzăpezite din munţii Apuseni, într-un decor hibernal perfect, s-a desfăşurat în perioada 7 - 8 februarie, a II-a ediţie a Cupei Beliş - sănii trase de câinii arctici. Un număr de 62 de căţei din rasele Husky Siberian, Malamut de Alaska şi Samoyed, însoţiţi de musherii lor au luat parte la evenimentul organizat prin asociaţia noastră. Proprietarii acestora se mândresc cu exemplare care ajung să valoreze şi 2000 de euro.

La startul competiţiei s-au inscris 13 atelaje venite din Harghita, Covasna, Timisoara, Arad, Sighet şi Cluj. Aceştia au avut de parcurs distanţe variabile, în funcţie de numărul patrupedelor care trag atelajele. Cei cu şase sau zece câini merg câte 11 kilometri, cei cu patru câini şase kilometri, iar cei cu doi câini câte patru kilometri. Sâmbătă, după desfăşurarea primei zile de concurs, a avut loc o demonstraţie cu 22 de Husky şi una cu opt Samoyed, cea din urmă fiind în premieră naţională.  

Câinii nordici au făcut spectacol pe parcursul întregului weekend. Vremea potrivită şi zăpada din abundenţă au făcut din cursa canină un deliciu pentru public.